Физички лица

Трансакциска сметка

Вашата трансакциска сметка претставува основна сметка за прилив и одлив на средства. Со поседување на ваква сметка, можете да ги користите сите други производи и услуги кои се поврзани  со Вашата трансакциска сметка.
 

Што добивате со Вашата сметка за секојдневни трансакции од ПроКредит Банка?

 • Сметка на која можете да примате плата или други приходи
 • Да ги користите интернационaлните дебитни и кредитни картички на бредовите Visa и Master на банкомати на ПроКредит Банка во земјата и регионот како и на платежните места ширум светот
 • Да вршите уплата и исплата во земјата и странство
 • Да ги плаќате сметките за комуналии (телефон, струја, вода, парно, кабловска) брзо и едноставно преку електронско банкарство
 • Да аплицирате за кредит или дозволено пречекорување на сметка
 • Да активирате траен налог за штедење или плаќање
 • Да добиете професионален советник за клиенти кој ќе Ви помогне во водењето на Вашите лични финансии и ќе Ве советува со цел да се пронајде најдоброто решение за Вашите потреби
 • 24/7 поддршка од нашиот Контакт Центар при  губење на картичката, информации за можностите за плаќање и сите останати услуги од ПроКредит Банка

Како да отворите трансакциска сметка во ПроКредит Банка?

Што Ви предлагаме со Вашата транскациска сметка?

 
21.07.2018
 • EUR 61,35 61,4894 61,80
 • USD 51,25 52,6901 53,25
 • CHF 51,45 52,8577 54,05
 • GBP 67,55 68,7416 69,95
 • CNY 5,90 7,7628 7,90